Iltakoulussa uutta oppimassa

Joskus on päiviä, jolloin oikein mikään ei suju. Tänään oli sellainen päivä.
Aamupäivä ei ollut kovin tuottoisa: kiinnitimme kattoon kannakkeita akustolevyjä varten vain huomataksemme, etteivät ne tulee kestämään levyjen painoa. Maanantaina etsitään cyproclevyjen kätköistä ne tukitolpat, joihin kannakkeet olisi alunperinkin pitänyt osuttaa.
Huominen päivä on pyhitetty luokkahengelle. Menemme rannalle pelaamaan jalkapalloa/lentopalloa/jotain palloa, melomaan ja tutustumaan toisiimme. Luokkahenki on luokan kirjavuuden huomioon ottaen varsin hyvä. Tietysti joukkoon mahtuu muutama, miten asian nyt somasti ilmaisisi... hankalampi tyyppi, mutta keskimäärin joukkomme on oikein kelpo sakkia. Kaikkien kanssa tulen juttuun ja pystyn tekemään töitäkin.
Nuorilla piisasi kustannuksellani lystiä tänään. He pyörittelivät silmiään, kun kerroin tulevani vielä iltatunnille. Lienen hieman hupsun maineessa nyt?
Mutta iltatunnille kannatti tulla: Javi opetti mikrosementoinnin ensiaskeleet. Opetuskieli oli pääosin espanja. Opiskelijoiden joukossa oli muutama englantia taitava nuorukainen, joten sain hieman tulkkausapuakin. Tunnin aluksi Javi piirsi taululle lyhyet ohjeet: mikrosementti koostuu nesteestä, jauheesta ja tarvittaessa pigmentistä. Ainesosien sekoittamisen jälkeen aikaa toimia on 45 minuuttia. Ennen työhön ryhtymistä lattia hiotaan, puhdistetaan ja kostutetaan vedellä.
Mikstuuran sekoittamisen jälkeen luokkamme jakaantui kolmihenkisiin ryhmiin. Javi totesi, että sitä isommalla joukolla saamme aikaiseksi vain sekasortoa. Totuuden nimessä se kolmekin oli välillä liikaa, etenkin, kun satuimme sementtisaaville kaikki yhtä aikaa. Mikrosementtimikstuura oli sellaista löysää, helposti lastalta lattialle loruvaa velliä. Siinä tohelluksessa sotkeentuivat niin omat kuin kaverinkin työhousut.
Vaan niinpä vain mikrosementtivelli levittyi lattialle. Hassua kyllä, työ sujui minulta paremmin vasemmalla kuin oikealla kädellä. Joukkomme oli sen verran suuri, etten saanut levittää mikrosementtiä kuin muutaman neliön alalle, mutta kyllä siinäkin jonkinlaisen kuvan materiaalista sai. Kovasti tykkäisin kokeilla uudestaan.
Ensi viikolla iltatunneilla on luvassa näillä näkymin ainakin koristemaalausta. Mikrosementtiäkin vielä varmaan kokeillaan, sillä tänään saatiin huoneesta vasta puolet valmiiksi. Tänään sutattiin harmaalla, jatkossa väri muuttuu keltaiseksi.
Värimaailma on täällä huomattavasti kirjavampi kuin kotomaassa. Olen paikallistanut muutaman sisustusliikkeen, ja niihin on aikomus tehdä ekskursio ensi viikolla. Tuntosarvet on herkkinä myös sisustuslehdille.
Eppäilen, että matkalaukkuun on raivattava tilaa jokuselle sisustusalan eepokselle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattajakoa

Mutta jos kuitenkin?

Yksin sinun, sinun yksin