Syön - ja siksi laihdun?

Olen tähän asti pitänyt kiinni kahdesta periaatteesta: en käytä hissiä enkä mene Mäkkäriin. Onnistumisprosentti on ollut sata.
Pyrin siihen että liikun paljon ja syön vielä enemmän. Lopputulema on ollut se, että hame pyörii päällä. Ostatti vyön. Sitäkin pitää käyttää suutarilla, joko teettämässä lisää reikiä tai lyhennyttämässä muuten.
Syön kaksi aamupalaa, aamulla kotona kevyemmän, hedelmäpainotteisen, ja koulumatkalla toisen, vähän tukevamman. Jälkimmäinen kattaa kahvin ja espanjalaisen tortillan eli perunamunakkaan leipäpalasen kera. Sillä elää kivasti meillä tutummin lounaana tunnettuun kahvipaussiin.
Jonka paikalliset kuittaavat monesti perunalastuilla, naksuilla tai muilla herkuilla. Nuorilla on mukanaan voileipiä, ruokajuomana mehua, impparia tai energiajuomia. Minä hörppäsen kupin vahvaa maitokahvia ja syön taas sen munakkaan. Tai tukevan voileivän. Meikäläisittäin tuttua ilmaista kouluruokaa ei täällä ole.
Kotiin tultuani, kolmen ja neljän välillä iltapäivällä, syön täkäläisen lounaan. Maria tekee hyvää ruokaa ja on pistänyt merkille, että syön paljon. Siksi tarjolla on alkupalaksi tukeva, ruokaisa salaatti ja pääruuaksi iso annos lihaa tai kalaa kasvisten kera. Ja jälkiruuaksi mansikoita tai tuoreita hedelmiä. Masu täynnä on hyvä valmistautua iltatunnille.
Päivät ovat iltatuntien myötä venyneet pitkiksi. Kysyipä eräs opettaja tässä männä viikolla, jotta asunko minä vallan koululla, kun minua näkyy siellä aamuin illoin.
Mikrosementointi on osoittautunut yllättävän rankaksi hommaksi. Opettajani Javi pisti eilen minut ja kaksi muuta oppilasta lyömään sen keltaisen mikrosementin lattiaan. Niin antaumuksella työskentelin, että suorastaan uin hiessä ja sain rakot kämmeniin. Tänään selviää, oliko uurastus vaivan arvoista. Meille valmistettu sekoitus oli hieman aiempaa tukevampaa ja tuntui jähmettyvän käsiin.
Ruuastahan tässä piti puhumani. Iltatuntien jälkeen, iltayhdeksän ja puoli kymmenen välillä, palaan kotiin riutuneena ja nuutuneena. Kotona odottaa aina kevyt illallinen. Tousti, munakas tai kattava kattaus erilaisia leikkleitä. Tässä yhtena iltana herkuteltiin paellalla, riisillä höystetyllä äyriäisherkulla. Hyvin on Suomineitoa täällä ylläpidetty!
Hienoisen olomuodon keventymisen syynä lienee se, että olen syönyt suklaata erittäin maltillisesti. Täällä on herkkupuoteja ja leipomoita vähän joka paikassa, ja jos antaisin makeanhimolleni täydellisen vallan, tarvitsisin paluulentoa varten oman penkkirivin. Suklaata löytyy toki täältäkin, niin ruokakaupan keksihyllystä kuin karkkikaupoistakin, ja ihan niitä tuttuja hollantilaisia ja ruotsalaisia merkkejä, mutta yksi täältä puuttuu. Ja se on se Sininen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattajakoa

Mutta jos kuitenkin?

Yksin sinun, sinun yksin