Ilo ja kunnia, mahdollisuus ja suuri seikkailu

Varkauden Kauppakamari lanseerasi kevättalvella liikeideakilpailun, Sata uutta leijonaa. Siitä se sitten lähti, Remontti-Ainot, neljän sisustus- ja talonrakennusalaa opiskelevan naisen yritys. Ideamme on tuoda naisia näkyvämmäksi remontointialalla. Teemme kodin pintaremontteja, isompia ja pienempiä. Huomioimme naisnäkökulman niin työvaatteissa, työkaluissa ja tarvikkeissa kuin asiakaspalvelussakin.

Kisan aikana Kauppakamarin  ja Uusyrityskeskus Wäläkyn väki tsemppasi ja kannusti kisaan lähteneitä. Kävimme pariinkin otteeseen juttelemassa liikeideasta, markkinoinnista ja liiketoimintasuunnitelmasta eri henkilöiden kanssa. Samaan aikaan suunnittelimme joulukuun alkuun huipentuvaa finaalia. Veret seisauttavaa esitystä, joka voittaisi tuomariston puolelleen. Finaali käytäisiin Leijonan luola -periaatteella; esitämme liikeideamme kolmelle alueen yritysvaikuttajalle, jotka sitten puntaroivat idean mahdollisuudet ja julistaa voittajan.

Kuluneen syksyn aikana rakensimme lavasteen, Pömpelin, kuvaamaan osaamistamme. Tarvikkeet kaiveltiin puujätelavoilta, poistolaareista ja omien kaappien kätköistä. Ilman piirustuksia ja omasta päästä syntyi pyörillä liikkuva rakennelma. Pömpeli kuvaa nelikon osaamista sisärakentamisesta pintakäsittelyyn. Runkopuut, kipsilevy, kittaus, maalaus, tapetointi, laatoitus, saumaus, listoitus, sisustaminen.

Remontti-Ainot hankkivat itselleen sponsoriksi leppävirtalaisen työvaatevalmistaja Dimexin ja otti yhteyttä alueen lvi- ja sähköalan yrityksiin sekä tilitoimistoon. Sisustuspuolen osaamista nelikolla on, mutta lvi- ja sähkö-alan ja sekä taloushallinnon osaamista ei. Silloin on luotava hyvä yhteistyöverkosto. Työ on aloitettu.

Verenseisauttajaksi Ainot päättivät tehdä videon. Apuun pyydettiin monitoimimies Jussi Mikkonen. Savukoneen ja dramaattisesti valaistun salin avulla valkokankaalle marssii rautainen naisnelikko. Videoon saatiin miesnäkökulmaa Sakkyn aikuispuolen opettajasta, Viljakaisen Janista, ja eri työkohteissa kuvatuista kohtauksista näkyy osaaminen.

Viimeiseksi puristukseksi väänsimme vielä liiketoimintasuunnitelman ja käsikirjoituksen esiintymistä varten.

Finaali oli 1.12. kello 12 elokuvateatteri Maximin pääsalissa. Esiintyminen jännitti niin, että puntit tärisivät, sananmukaisesti. Sali oli  täynnä yleisöä ja eturivissä istui tiukannäköinen raati. Video teki juuri oikean vaikutuksen ja sen jälkeen esiintyminen olikin aika helppoa. Pömpelin pyörittely, esittely ja dekoreeraus sujui juuri niin kuin piti ja liikeidean sanallinen esittäminenkin varsin hyvin.

Leijonien miettiessä voittajaa kisaajat miettivät, olisiko jotain voinut tehdä toisin. Uskoimme omaan ideaamme, konkretisoimme osaamisemme ja pistimme itsemme likoon, joten voiko enempää tehdä? Ei.

Kun Leijonat vihdoin julistivat voittajan, olin ratketa liitoksistani: Remontti-Ainot vakuutti ideallaan ja osaamisellaan kolme yritysvaikuttajaa. Mitä kaikkea liikeideakilpailun voitto meille neljälle poikii, se jää nähtäväksi. Matkan varrelle mahtuu hyviä kokemuksia, uuden oppimista ja yhteistyökumppaneita.

Henkilökohtaisella tasolla sain rutkasti itseluottamusta ja -varmuutta, sillä saatoin hyödyntää aiempaa työkokemustani toimittajana sekä yritystalousagrologin koulutustani liiketoimintasuunnitelman kirjoittamisessa. Talonrakennusalan opinnoistani taas oli hurjasti hyötyä Pömpelin runkotöissä. Liikeideakilpailuun osallistuminen vahvisti edelleen sitä käsitystä, että olen omalla alallani nyt.

Remontti-Ainot on huippujengi. Riina on joukkomme art director ja millipirkko. Hänen käsialaansa on Pömpelin erikoistapetointi ja logo. Käsistään taitava ja luova nainen, jolla on kykyä ja kapasiteettia ratkaista ongelmat. Asiakaspalvelun ykköstykki. Janissa on tarkka ja luova nuori nainen, jolla on uskallusta ja kykyä tinkiä. Jonna on jengimme työmaavastaava ja tehopakkaus maalitelan varressa. Minut kolmikko määritteli yrityksen toimitusjohtajaksi verkostoitumiskykyni johdosta. Naisten mielestä minun vahvuuteni on markkinoinnin ohella paperityöt ja byrokratia. Myöntää täytyy, että kaikki kirjoittaminen, byrokraattinenkin, on mulle mieleen.

Meillä kaikilla on opinnot vielä sen verran kesken, että firman perustaminen just nyt ei ole ajankohtaista. Mutta tulevaisuudessa täysin mahdollista. Jopa todennäköistä. Mutta tällä jengillä se olisi ilo ja kunnia, suuri seikkailu ja mahdollisuus.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattajakoa

Mutta jos kuitenkin?

Yksin sinun, sinun yksin