150 askelmaa

Tiedon portaat ovat raskaat nousta, sananmukaisesti. Opinahjooni on noustava monta, monta porrasta, ja ennen kuin on päässyt perille pakarat ovat puuduksissa. Eräs opettaja kertoi, että portaita on 150. Täytyy laskea ne joku päivä, espanjaksi.
Sanotaan, että pakko on paras opettaja. Espanjan opiskelussa se pitää todellakin paikkansa. Sanakirja on ollut kovassa käytössä, mutta niinpä vain small talk sujuu! Kankeasti, mutta kuitenkin. Keskustelua on käyty muun muassa Suomen historiasta ja maantieteestä sekä sään vaikutuksesta ruuan hintaan. Ja siinä missä sanat loppuvat otetaan käyttöön elekieli. Eläväisestä luonteesta ja vilkkaasta elehdinnästä (lue: adhd:sta) on täällä iso etu.
Koulussa suurin osa asioista opetetaan espanjaksi. Ison osan päivää olen aivan kujalla siitä, mistä puhutaan, mutta kun toimehen päästään pääsen minäkin samoille taajuuksille. Teinipojat tosin jupisevat selän takana joutuvansa korjaamaan minun jälkiäni. Niinkin päin siis.
Ensimmäiset päivät on asennettu akustiikkalevyjen runkoja sekä itse levyjä. Lopputulos on varsin kelvollinen siihen nähden, että tekijäjoukko kommunikoi kolmella eri kielellä: espanjaksi, englanniksi ja hollanniksi.
Jatkossa opinto-ohjelmaan kuuluu maalaamista, tapetointia, seinälevyjen asentamista sekä mahdollisesti mikrosementointia. Se olisi minulle ylimääräinen kurssi ja tapahtuisi illalla, kello 18-21, mutta mielenkiinto aiheeseen on kova. Opettaja kertoi, että kurssitoverit ovat afrikkalaisia ja eteläamerikkalaisia ja että opetuskieli on espanja. Elämää helpottava tieto on se, että aihe on opettajallekin vielä uusi. Etenemistahti on siis verkkainen.
Kulunut viikko on ollut tiedontäyteinen. Pakkoespanjan lisäksi olen opetellut liikkumaan jalan yksin kaupungilla, matkustamaan bussilla ja junalla, tekemään ostoksia ja tanssimaan swingiä.
Aika hyvin vanhalta rouvalta.

Kommentit

  1. Kiva lukea ensi kokemuksista. Lukujärjestyksen Javin merkitys selvinneet jossain vaiheessa. Jään odottamaan seuraavia päivityksiä. Hyvää jatkoa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattajakoa

Muisti on outo elin

Mutta jos kuitenkin?