Kympin tyttö

Oli jotenkin osuvaa, että viimeisenä päivänäni Espanjassa satoi. Ravakasti. Ja ukkosti.
Sää kuvasti hyvin päivän mittaan kokemiani tuntemuksia: samaan aikaan tunsin suurta iloa siitä, että näen taas rakkaat tyttäreni ja muut minulle hyvin tärkeät ihmiset, ja samalla tunsin suurta haikeutta ja ikävää Espanjaa ja sinne jääviä uusia ystäviä kohtaan.
Tutustuin kuluneen kuukauden aikana aivan ihaniin ihmisiin. Silmät pysyivät vain vaivoin kuivina koulupäivän ja illan aikana. Vuolaat virrat avautuivat majapaikassa, kun luin minulle lähetettyjä lämpimiä whatsup-viestejä. Podin muutamana päivänä aivan sanoinkuvaamatonta  koti-ikävää ja kaipasin tyttäriäni niin, että itkeä tuhrasin pukukopissa. Luokkani tytöt halasivat minua silloin. Halaamisesta tuli meillä tapa ja rutistimme toisiamme usein. Tuli lämmin ja turvallinen olo.
Kirjoitin luokalleni pienen puheen, espanjaksi. Sopivaa ajankohtaa puheenpitoon ei kuitenkaan löytynyt, joten laitoin puheen whatsup-viestinä koko ryhmälle. Kiitin tyttöjä lohdusta ja lämpimistä halauksista sekä ystävyydestä. Poikia ja opettajia kiitin kärsivällisyydestä. Sitä heiltä vaadittiin kanssani paljon. Tykkäsivät terveisistä.
Viikko huipentui aivan käsittämättömän hyvään todistukseen. Arvosanani oli puhdas kymppi. Tuli vähän nolo olo lukea arviota, sillä kuluneen kuukauden aikana herätin teknisillä taidoillani hilpeyttä useammankin kerran. Siitä, missä tekniset kykyni loppuivat, alkoi fyysinen voima. Ja kun sekin loppui, astui kehiin luontainen charmini. Tai saattoi se järjestys vähän toinenkin olla.
Viimeisen viikon aikana kirjoitin useammankin runon. Tähän oheiseen runoon kilpistyy aikalailla kaikki olennainen:

Rautatieasema
on tullut tutuksi,
sen pieni kahvila,
aamuruuhkan kiirehtivät ihmiset,
sisäänkäynnin kerjäläismummo.

Yksinäisyys istuu olkapäällä,
kuiskuttelee ikäviä sanoja.

Synkkyyteen en silti vaivu.
En.
Sillä joskus on hyvä olla yksin,
istua ja kuunnella oloa.
Katsella ympärilleen,
olla läsnä ei millekään.
Kaukana tutusta
on pakko tutustua itseen.

Silloin lehahtaa yksinäisyys
pois olkaapäältä
eikä takaisin tule.

♡♡♡♡

Minuun on liitetty kuluneiden viikkojen aikana seuraavia määreitä: mahtava, nätti, vahva, erittäin fantastinen, soma, kauniit silmät, äidillinen, lämmin, rohkea, upea.
Heitän nyt luontaisen vaatimattomuuteni nurkkaan hetkeksi ja totean, että osuvia ovat määreet. Kympin tyttö palaa kotiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattajakoa

Muisti on outo elin

Mutta jos kuitenkin?