Put yourself on the map!

Syystä tai toisesta puhelimeni on suurimman osan aikaa mykkä. Tekstiviestit eivät lähde maailmalle, vaikka tänne päin niitä tulee silloin tällöin. Ystävät hyvät, olette ajatuksissani! Vastaan teille kyllä, tavalla tai toisella, mutta se vie näköjään aikaa. Myös tabletin Wi-Fi -yhteys toimii tosi valikoiden. Syy lienee asetuksissa, mutta ehkä on terveellistäkin olla vähän tavoittamattomissa?
Kartasta on tullut tärkeä kaveri, sillä gps-paikannus ei toimi. Itse asiassa se on ollut hyväksi, sillä siten kaupunkiin on tullut tutustuttua aivan  eri näkökulmasta. Kartan avulla olen ottanut suuntaa, kaduilla kuljeskellessani olen pistänyt mieleen maamerkkejä ja niinpä vain olen osannut takaisin kotiin! Nöyryys pitää pitää mielessä, sillä liiallinen itsevarmuus kostautuu varmasti. Sanakirjasta on tarkoin väännetty koirankorville sivu, jossa kysytään tietä. 
Tänä aamuna tein reilun tunnin lenkin joen varteen aivan uutta reittiä pitkin. Löysin muutamia tsekkaamisen arvoisia putiikkeja, vinon pinon postikortteja ja kivan pikkubistron. Maitokahvi hyvän voileivän kera teki eri eetvarttia!
Olen yrittänyt laajentaa reviiriäni pikkuisen joka päivä. Eilen hyppäsin metroon ja kävin haistelemassa meren tuoksua Areetassa, parinkymmenen minuutin ajomatkan päästä Bilbaon keskustasta. Muutaman uuden tuttavuuden kanssa kävelin rantabulevardilla, kuuntelin puheensorinaa ja nautiskelin auringonpaisteesta. Loppuilta hurahti hyvässä seurassa olutta ja pintxoja eli paikallisia pikkusuolaisia nauttien.
Espanjalaiset tuttavani ovat valistaneet  minua, että väki täällä Baskimaalla jurottaa. Että ihmiset etelässä ovat iloisempia ja eläväisempiä ja että syynä siihen on aurinko. Ja että Baskimaalla  sataa aina.
Vielä tähän mennessä en ole kohdannut yhtään jurottavaa ihmistä. Hymy on herkässä vähän jokaisella -  ja aurinkokin paistaa ihan joka päivä.
Kelit ovat muuten  olleet ihan kohillaan! Lämpötila pyörii kahdenkymmenen paremmalla puolella, aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta ja viilentävä tuuli pyyhkäisee kaupungin yli aina silloin tällöin. Perjantaina täällä satoi, paikallisten mukaan ravakasti, ja illalla ryski kunnon ukkonen. Illaksi täällä viilenee sen verran, että paksumpi pusero on hyvä varata mukaan.
Puistot vihertävät, kukkapenkit puskevat kukkaa, alppiruusujen nuput ovat turvoksissa. Ihmiset istuvat nurmikoilla ja puistonpenkeillä, syövät eväitä ja jäätelöä ja nautiskelevat elämästä. Tähän leppoisaan elämänrytmiin on ollut helppo hypätä mukaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattajakoa

Muisti on outo elin

Mutta jos kuitenkin?